Posilování s Power Plate

Posilovací stroj Power Plate není nic jiného než speciální vibrační plošina.

Posilujte na Power Plate

Ačkoliv patří ve fitness centrech mezi horké novinky, má za sebou více než třicetiletou historii. Původně na něm trénovali kosmonauti s cílem zvládnout negativní účinky vesmírné mikrogravitace. Do světa vrcholového sportu jej v roce 1989 přivedl olympijský trenér Guus van der Meer. Dnes je Power Plate mezinárodně uznávanou značkou a sklízí slávu nejen v oblasti sportu, ale i ve zdravotnictví, rehabilitaci a ve wellness. Ze známých osobností na něm "fičí" Madonna, Sting, Heidi Klum či Kylie Minogue.

Trenérka o Power Plate

V čem je výjimečný: Ačkoliv je časově nenáročný, do cvičení zapojuje až 95% svalových vláken. Navíc zlepšuje svalovou sílu, ohebnost, rozsah pohybu, ale také krevní oběh a metabolismus, díky čemuž pomáhá při snižování hmotnosti a redukci celulitidy. Na trénink nepotřebujete žádné činky a posilovací stroje, takže se nezatěžuje pohybový systém.

Komu prospěje: Na Power Plate může cvičit každý, od laika po vrcholového sportovce. Nejvíce si ho oblíbily ženy různých věkových kategorií. Během třicetiminutové hodiny stihneme strečink, posilování i závěrečnou masáž a regeneraci. Zní to neuvěřitelně, ale při správně zvolených cvicích si můžete na vibrační plošině vytvarovat postavu přesně dle svých představ. Power Plate je jako stvořený i pro lidi po úrazech, operacích kolen či problémech s achilovkou, protože vibrace urychlují proces hojení. Cvičení by se měli vyhýbat budoucí maminky, lidé s těžkou cukrovkou, srdečně-cévními chorobami, epilepsií, nádory a umělými klouby.

Jak na to: Pokud chcete vidět první výsledky, optimální je trénovat půlhodinku třikrát týdně a vydržet u toho minimálně tři týdny. Do té doby se stanete na Power Plate závislou, tvrdí klientky, které jsou již po vynechání jedné lekce nervózní. Alespoň první tři hodiny byste měli absolvovat s trenérem - prozradí vám, jak zvolit správnou frekvenci vibrací a naučí vás základní cviky. Mnoho lidí chce mít tuto mašinu kdykoliv po ruce, proto si ji kupují i ​​domů.

Vyzkoušejte Power Plate

Vzhledem k tomu, že jsem fyzioterapeutka, byla jsem zvědavá, jestli nový přístroj, který se objevil v našem fitku, opravdu funguje, nebo jde jen o reklamní chyták. Už po několika trénincích jsem byla příjemně překvapena a dnes něj nedám dopustit.

Opravdu stačí krátký čas na to, abyste si důkladně procvičili celé tělo, a nepotíte při tom krev. Po třiceti minutách vás příjemně bolí "celý člověk", vytřesete všechny problémy a z fitka odcházíte s dobrou náladou. Bonusem je snížení hmotnosti a pevnější postava.